Hjem » Hvorfor velge Lofoten og Vesterålen?

Hvorfor velge Lofoten og Vesterålen?

Lofoten

Vilt, vakkert og hvite strender

Lofoten er kjent for godt fiske, storslått natur og idylliske fiskevær. Padle havkajakk mellom øyene, fang en ekte lofottorsk eller speid etter havørn som svever over himmelen.

Lofoten ligger som en vegg i det turbulente Norskehavet nord for polarsirkelen. Den ville utposten har majestetiske fjell, dype fjorder, skrikende sjøfuglkolonier og lange, hvite strender der bare de tøffeste bader.

Vil du ha uforglemmelige naturopplevelser, er Lofoten stedet. I øygruppens varierende landskap kan du vandre, fiske, dra på havrafting eller dykke. Fjelltoppene frister både offpiste-kjørere og klatrere i verdensklasse. Lofoten er også et av Norges beste, og verdens nordligste, områder for surfing.

Lofoten har sterke bånd til vikingtiden, og på Lofotr Vikingmuseum kan du reise tilbake i tiden. På Borg har arkeologer gravd frem rester etter det største huset som noen gang er funnet fra vikingtiden. Huset skal ha vært setet til en av de mektigste høvdingene i Nord-Norge, og har blitt rekonstruert som et levende museum.

Vinterfisket har vært, og er, en bærebjelke for regionen. Her kan du oppleve spenningen og atmosfæren om bord i en fiskebåt. Tørrfisk er hovedingrediens i mange av de smakfulle rettene som serveres på de lokale restaurantene, og fås også som snacks i de fleste butikkene. Øyene er også kjent for sine mange fiskevær, der du kan leie en rorbu og nyte den vakre naturen fra «fjærsteinan».

Det skiftende været og vakre lyset har trukket mange kunstnere til øygruppen, noe som viser seg i de mange kunstgalleriene og fotoutstillingene du finner på din vei. Fra mai til midten av juli kan du oppleve midnattssol, mens nordlyset ofte gnistrer mellom september og midten av april.

Les mer om Lofoten: lofoten.info

Vesterålen

I hvalens rike og HIKERS PARADISE

Vesterålen er et øyrike som grenser nord for Lofoten. Her venter alltid noe nytt rundt neste sving eller over neste elegante bruspenn. Kvite strender, skulpturelle fjelltopper og uendelig havblikk lokker med hyppige stopp.

Små museer og gallerier hyller fiskerikulturen og kulturarven, mens nye interaktive opplevelsessentre presenterer havbruk og romfart. Vesterålen ligger i et spesielt næringsrikt havområde som hvalen søker til, hvilket gir noen av de beste forholdene i verden for helårig hvalsafari.

I Vesterålen finner vi også den kjente Trollfjorden som ligger i Raftsundet. Vesterålen har lite lysstøy og er perfekt for nordlys-observasjoner. Èn av de større attraksjonene er hvalsafari. Fordi Vesterålen består av mange større og mindre øyer, er området ideelt for havpadling. Det er nydelige skjærgårder som gir ly for storhavet, men for de som liker å være mer eksponert; er yttersida av Vesterålen fantastisk!

Her fanges store mengder skrei på vinterstid, flotte fiskevann for isfiske – og stangfiske på sommeren.

Les mer om Vesterålen: visitvesteralen.com